"Ulaz dozvoljen psima, ali ne i ženama"

Vlasnik jedne berbernice u Lisabonu izazvao je kontoverzu u javnosti time što je na vratima svog lokala istakao tablu na kojoj piše da je ulaz dozvoljen psima, ali ne i ženama.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

22:15

Default images
Ilustracija

Foto: Lachlan Hardy / Flickr.com

Kako prenosi Kurije internasional, berbernica "Figaro", koju je Fabio Markes otvorio prošlog juna u glavnom gradu Portugalije, posebno je na sebe navukla bes feministkinja, koje su nedavno organizovale "akciju lajanja" u znak protesta protiv onog što smatraju "retrogradnim ponašanjem".

Maskirane psećim glavama, jedna grupa žena upala je u berbernicu i lajala pred mušterijama, a video snimak ovog "prepada" objavljen je sutradan na internetu.

Markes je u izjavi za list "Dijario de Notisijas" rekao da je reč o šali i da nije imao nameru nikog da vređa. "Usluge koje pružamo namenjene su isključivo mušarcima, te je prisustvo žena u lokalu izlišan", kazao je lisabonski berberin.

"To je čista mizoginija koja se opasno promoviše kao marketinški trik", odgovaraju feministkinje i podsećaju na zakon od 12. marta 2008. koji izričito zabranjuje diskriminaciju na osnovu polne pripadnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: