Domali prst pokazuje plodnost muškarca?

Istraživanje koje su sproveli južnokorejski urolozi univerzitetskih bolnica u Inčeonu i Seulu promeniće zauvek način na koji gledamo na ruke jače polovine, piše Dejli mejl.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

21:15

Default images

Foto: David Goehring/Flickr.com

Naime, studija otkriva da desna ruka kod muškaraca govori puno o njegovoj plodnosti.

"Što je domali prst desne ruke duži u odnosu na kažiprst, to su testisi veći, pa samim tim i efikasniji što se plodnosti tiče", navode istraživači na osnovu podataka prikupljenih od 172 muškarca starosti od 20 do 69 godina.

Testisi imaju, u proseku, od tri do četiri centimetra po dužini i od dva do 2,5 centimetara po širini, a teški su između 20 i 25 grama.

Ranijim istraživanjem je ustanovljeno da veći testisi sadrže više Sertolijevih ćelija, koje obezbeđuju proizvodnju sperme.

Južnokorejski naučnici ističu da starost i visina muškarca nemaju nikakve veze sa veličinom njegovih testisa, koja tek zanemarljivoj meri zavisi od njegove težine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: