Zašto ljudi stavljaju slike žirafa na Fejsbuk umesto svojih?

Slike žirafa misteriozno se pojavljuju na Fejsbuku umesto profilnih slika dok korisnici pokušavaju da reše zagonetku.

Život

Izvor: Telegraph

Sreda, 30.10.2013.

12:00

Default images

Novi trend na Fejsbuku doveo je do toga da korisnici menjaju svoje fotografije slikom žirafe s obzirom da nisu u stanju da reše zagonetku.

Zagonetka postavlja pitanje: „Tri sata ujutro je, neko zvoni na vaša vrata i vi se budite. Neočekivani posetioci! U pitanju su vaši roditelji i došli su na doručak. Imate džem od jagode, med, vino, hleb i sir. Šta ćete prvo otvoriti?“.

Fejsbuk korisnici koji ne uspeju da reše zagonetku moraju da promene svoju profilnu fotografiju i stave sliku žirafe i dalje proslede zagonetku svojim prijateljima u privatnoj poruci ne bi li oni uspeli da daju tačan odgovor.

Ova zagonetka postala je pravi hit na društvenoj mreži i dobila je oprečne reakcije od korisnika. Dok su se neki umorili od slika žirafa, drugi smatraju da je u pitanju interesantna akcija i da je dobro biti deo zabavne društvene aktivnosti poput ove.

U 2010. godini pojavio se sličan trend na Fejsbuku kada su korisnici menjali svoje profilne fotografije slikama omiljenih likova iz crtanih filmova. Kasnije je otkriveno da je u pitanju bio protest da se podrže deca.

Ispod fotografije nalazi se odogovor na zagonetku. Nemojte ga čitati ukoilko želite da sami rešite zagonetku.
Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kao odgovor se priznaju „vrata“ i „oči“, izjavili su kreatori zagonetke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: