"Provodnici monstrumi" mit ili pretnja?

U poslednje vreme su u zapadnim medijima popularna tema postali "provodnici monstrumi" - fenomen "oživljavanja" električnih provodnika pod dejstvom nepoznate sile.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

13:18

Default images

Neobjašnjivi slučajevi ispoljavanja efekta "provodnika monstruma" izazivaju nedoumicu kod inženjera koji projektuju električne mreže i podsmešljivost od strane fizičara, s obzirom da niko od njih nije uspeo da postigne taj efekat u laboratorijskim uslovima.

Bez obzira na to, stižu izveštaji o već zabeleženim slučajevima napada "oživelih" žica na čoveka.

Slični događaji prijavljeni su policiji u nizu američkih gradova. Niko od žrtava takvih napada nije ozbiljnije povređen, ali agresivnost "provodnika monstruma" i neobjašnjivost tih postupaka kod mnogih izazivaju ozbiljnu uznemirenst.

Osnovni problem ispitivanja tog fenomena je nedostatak ozbiljnog odnosa prema njemu i praktično potpuno odstustvo sistemskog pristupa njegovom izučavanju, ukazala je članica Evropskog društva medijuma i antropologa Aleksandra Izosimova-Jofe.

"Ako se pažljivo pogledaju svi slučajevi 'oživljavanja provodnika', vidi se da se oni dešavaju gotovo uvek u blizini servera ili u prostorijama gde su smešteni kompjuteri. Tu nije reč o samom električnom toku, već o informacijama koje se prenose provodnicima".

Očigledno je da kristalna struktura provodnika na neki način "pamti" terabajte informacija koje se preko njih prenose i u određenim situacijama ti provodnici mogu da se ponašaju kao samostalno razumno biće, smatra Izosimova-Jofe.

Budući da je medijum, ona je sklona da smatra da do takve spontane aktivnosti "razumnih" provodnika dolazi u situacijama pojave takozvanih infernalnih bića (priviđenja, senki) ili u vreme naleta aktivnosti negativnog polja.

"Sigurna sam da će detaljnija analiza svih mesta tih dešavanja potvrditi postojanje jake negativne energije. Kompjuterski provodnici su tu zbog mnoštva informacija s negativnim obeležjima na Internetu".

"Provodnici prvo 'pamte' sve te negativne informacije, a zatim stupaju u uzajamni odnos s negativnim energetskim poljima koja koja ih prate. Sličnosti se privlače - to su znali još Platon, Seneka i Plinije mlađi. U tom principu nema ničeg novog - nove mogu biti samo pojave, kao što je iznenadno 'oživljavanje' provodnika", ukazala je Izisimova-Jofe.

Zanimljivo je da se problem "provodnika monstruma" u SAD aktivno razmatrao u medijima do sredine 2005. godine, da bi zatim objavljivanje izveštaja o "monstrumima" iz neobjašnjivih razloga bilo praktično prekinuto.

pojedini stručnjaci smatraju da je istraživanjem "oživljenih provodnika" počelo da se bavi američko ministarstvo odbrane koje je brzo obavilo velom tajne pristup bilo kakvoj informaciji o toj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: