Dvostruki dobitnik Oskara: "Zbog vere ne snimam scene seksa"

Glumac Maheršala Ali do sada je dva puta osvojio Oskara, prvi put pre tri godine za sporednu ulogu u filmu "Moonlight", drugi put prošle godine za ulogu u filmu "Zelena knjiga – Vodič kroz život".

Život

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

11:15

Dvostruki dobitnik Oskara:
Foto: Getty Images/Amy Sussman/Staff

Ovaj 44-godišnjak gostovao je u podcastu "Mind Power Mixtape" gde se prisetio početka svoje filmske karijere.

Preciznije, prisetio se 2008. godine kada je glumio u filmu "Neobičan život Bendžamina Batona". Iako je do tada glumio u TV serijama i imao je tek samo jednu filmsku ulogu iza sebe, reditelj Dejvid Finčer dodelio mu je ulogu koju je on zamalo odbio, i to iz vjerskih razloga.

"Tadašnji agent me nazvao i rekao mi da sam dobio ulogu. Rekao sam mu 'Postoji problem. Ima ta jedna scena u kojoj se ljube, ako je to scena seksa, ja je neću snimiti. Zbog vere ne snimam scene simuliranog seksa'", objasnio je Maheršala Ali, koji je 1999. godine prešao u islam.

On je rođen kao Maheršalahašbaz Gilmor, odgajan je kao katolik, da bi 1999. godine prešao na islam i promenio prezime u Ali. Godine 2010. skratio je svoje ime u Maheršala, prenosi Avaz.

U spomenutoj sceni Maheršala Ali ljubi se sa Taradži P. Henson.

"Taradži i ja počeli smo da se ljubimo i onda smo nekako ispali iz kadra. Ne znam da li je Finčer namerno želeo takvu scenu, mislim da nije. U to vreme, pre 15 godina, razmišljao sam kako mogu da napredujem, ali da pri tome živim u skladu sa religijom", rekao je Ali.

Kada je dobio Oskara za ulogu u filmu "Moonlight", bio je prvi muslimanski glumac koji je osvojio tu najvažniju filmsku nagradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: