Ubili medvedicu i mladunce, rastrgli ih i slikali se. Nisu znali da kamera snima, pa ih stigla kazna

Endru Rener (41) i njegov sin Oven (18) sa Aljaske ubili su medvedicu i njene mladunce, dok su spavali zimskim snom u jazbini, ali nisu znali da ih kamera snima u tim ilegalnim aktivnostima.

Život

Izvor: B92

Subota, 30.03.2019.

13:08

Ubili medvedicu i mladunce, rastrgli ih i slikali se. Nisu znali da kamera snima, pa ih stigla kazna
Foto: YouTube / Printscreen

Oni su se približili jazbini i počeli da pucaju. Medvedići su jaukali pred prizorom mrtve majke, ali su onda i oni upucani.

"Nikad neće moći ovo da povežu sa nama", rekao je Oven očigledno znajući da je ono što rade zabranjeno.

Posle svega, slikali su se sa "ulovom", a onda su medvedicu rastrgli da bi uzeli meso i krzno, pa su sve strpali u lovačke torbe.

Dva dana kasnije su se vratili da pokupe čaure i tela mečića, a vlastima su rekli da nisu videli nikakve mladunce.

Otac je osuđen na 5 meseci zatvora i mora da plati 20.000 dolara.

Konfiskovali su mu brod, prikolicu, kamion, dve puške, dva pištolja, dva mobilna telefona i sva seta skija. Takođe, njegova dozvola za lov mu je oduzeta na 10 godina.

Oven je dobio tzv. suspendovanu zatvorsku kaznu što po američkom zakonu znači da u tom periodu može da bude na uslovnoj i da učestvuje u društveno-korisnom radu. Mora da pohađa kurs o lovu i bezbednosti tokom lova, a dozvola mu je oduzeta na dve godine.

Obojica će morati da plate 1.800 dolara zbog ubistva crnih medveda.

Inače, Odeljenje za lov i ribolov Aljaske je pratilo crne medvede kako bi se izradila posebna studija o njima, pa su zato kamere bile postavljene u blizini njihove jazbine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: