"24 minuta": Vulinitet - drug i gospodin, revolucionar i ministar

U najnovijoj epizodi emisije “24 minuta“ Zoran Kesić objašnjava razliku između “druga i ministra Aleksandra Vulina“.

Život

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

22:05

Kada se tome niko nije nadao, kaže Kesić, podrška studentskim protestima stigla je sa svih strana – podržao ih je Vulin.

“Kako da ti se ogadi Fejsbuk – dobiješ friend request od mame i tate, kako da ti se ogadi Sarapa – pređe na Pink, kako da ti se ogade protesti – podrži ih Vulin. Vulin to ne kaže javno, ali sigurno se i on pita zašto RTS izveštava o protestima sada kada ima manje učesnika, a ćutao je prvih par dana, kada je na ulicama bilo desetine hiljada ljudi. Drug Aleksandar Vulin – ubeđeni levičar, kao čegevarista, oseća zov ulice, čuje marširanje mladosti, dohvatio bi barjak i poveo studente, radnike i seljake. ‘Idemo drugovi, za mnom, na zgradu Vlade’. Ali za to vreme, gospodin Vulin, ministar kaže: ‘Čekaj, čekaj, ja sam u Vladi, što mene? Nebojša, je l imate još one topove, ali da bude ladna voda’”, priča Kesić.

Kako kaže, to je taj dualitet, tačnije “vulinitet”.

“To je što razdvaja druga i gospodina Vulina, revolucionara i ministra, buntovnika i poslušnika. Pa od ovoga bi neko poludeo”, nastavio je Kesić.

Ovonedeljni analitičar je pisac Dejan Tiago Stanković, a specijalni gost u ovoj epizodi je pevač sevdalinki Božo Vrećo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: