Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

6.5.2024.

10:40

Pogačar: Pad nije bio ozbiljan, tim je bio sjajan

Vozač tima UAE Emirejts Tadej Pogačar zadovoljan je pošto je preuzeo roze majicu posle druge etape na Điro d'Italija.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO

Slovenački biciklista je nadmoćno trijumfovao u nedelju na drugoj etapi, sa 27 sekundi prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i to je bilo dovoljno da preuzme vodeću poziciju u generalnom plasmanu, posle trećeg mesta u prvoj etapi.

Pogačar je u solo finišu ostavio sve iza sebe i pokazao zašto ga smatraju prvim favoritom da osvoji ovu trku.

"Želeo sam samo da pobedim, da testiram noge. San je bio da pobedim u etapi i preuzmem  roze majicu. Sada mogu malo da se opustim, mislim da ćemo biti prilično sigurni u sprintovima", rekao je Tadej.

Pred kraj etape imao je defekt prednje gume, pa je morao da promeni bicikl, ali nije ga to uplašilo.

"Bio sam miran, imao sam zaista super brze gume, mislim da sam polomio točak. Malo me je sve zbunilo. Hteo sam da se zaustavim pre krivine, ne posle nje. Iz tima su mi rekli, 'posle krivine, posle krivine'. To me je zbunilo, pa mi je u svemu tome pukla guma. Ništa ozbiljno. Tim je bio zaista sjajan. Izveli su me opet na čelo i onda smo postavili ritam koji je za nas bio savršen", dodao je Pogačar.

Iskoristio je poslednjih nekoliko kilometara za napad na velikom usponu na Santuario di Oropa.

"Plan je bio da napadnemo na 3,5 ili četiri kilometra. ne poznajem taj uspon tako dobro, mislim da je i svim ostalima to bio prvi uspon ovde. Teško je proceniti gde treba pojačati, ali mislim da smo uradili dobar posao. Rafael Majka je uradio težak deo posla, tako da sam mogao da napadnem. Bio sam već na granici, grupa je pokušala da nadoknadi nešto sekundi sprintom u finišu. Nisam bio tako dobro kao prvog dana, ali za drugi dan sve je bilo u redu", zaključio je lider Đira.

U ponedeljak je na redu treća etapa od Novare do Fosana, u pitanju je prilično ravna etapa dužine 166 kilometara.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu