Bono i afrički muzičari u kampanji promovisanja prava žena

Afričke muzičke zvezde pridružile su se rok zvezdi Bonu iz grupe U2 u muzičkoj kampanji promovisanja prava žena u svetu, saopšteno je večeras u Lagosu.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

22:50

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Bono i afričke zvezde poput D'Banja i Dajemond and Benk, snimili su danas remiks pesme "Strong Girl" u cilju promovisanja prava i položaja žena.

Frontmen irske grupe izjavio je da muzika može da skrene pažnju na žene, jer ima "kreativnu moć".

Bend U2 je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva "Make Poverty History", a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi.

Bono (55), čije je pravo ime Pol Hjuson, humanitarno je aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji su operisali aneurizmu, pucanje krvnog suda u glavi.

U2, osnovan krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše posle američkog muzičara Stivija Vondera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: