Članak o gej roditeljima izazvao bes čitalaca

Ženski magazin "Family Circle" (Porodični krug) ušao je u istoriju pošto je u oktobarskom izdanju objavio članak o istopolnom paru s dvoje dece i pri tom se suočio s lošim komentarima čitalaca.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

14:33

Default images

Foto: Purple Sherbet Photography/Flickr.com

Homoseksualni par Kris i Bob Osner-Heket pojavili su se sa svoje dve ćerke u poslednjem broju porodičnog magazina u novoj rubrici "Modern Life". "U pitanju je jedna od novih rubrika koje su nastale s novim redizajniranim septembarskim brojem magazina", rekla je Linda Firs, glavna i odgovorna urednica magazina za HuffPost.

Ona je dodala da magazin "Family Circle" postoji od 1932. godine i prošao je kroz sve promene kroz koje su prolazile i američke porodice. "Mislimo da je važno da se osvrnemo na sve porodice i ne mislimo da je velika stvar, objaviti članak o roditeljima homoseksualcima", dodala je ona.

U kolumni, neka od pitanja su: "Šta vas je najviše iznenadilo u roditeljstvu?", ali i "Koje tri reči najbolje opisuju vašu porodicu?" Par Osner-Heket govori otome kako su se uvek osećali prihvaćeno u zajednicama u kojima su živeli.

Čitaoci, međutim, nisu dobro prihvatili ovaj članak i redakcija je dobila mnoštvo loših i nezadovoljnih reakcija, neke od njih su se našle i na Fejsbuku.

Linda Firs brani ideju uključivanja dva oca u ideju porodice koju zastupa ovaj magazin.

"Nismo prvi magazin koji je podelio priču roditelja koji su homoseksualci", objašnjava ona i dodaje: "Objavljujemo priče samohranih roditelja, međurasnih parova, nevenčanih parova s decom. Možda ni njih ljudi ne vole, ali oni predstavljaju američku porodicu danas."

Ona je zaključila da se iskreno nada da sve što oni objave u "Porodičnom krugu" predstavlja inspiraciju, informiše, provocira ili motiviše na jedan ili drugi način. "Naš cilj je da budemo relevantni, pošteni i realistični", završila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: