Zašto neko uništava Benksijeve murale?

Novi Benksijev grafit pojavio se u subotu u njegovom rodnom Bristolu, međutim, uništen je nekoliko sati pošto je završen.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

11:27

Default images

Foto: Facebook - Unofficial: Banksy

Grafit je parodija na sliku devojke sa bisernom minđušom Johanesa Vermera u kojoj žuta kutija za alarm menja originalnu minđušu. Umetnik je nazvao "Devojka sa pirsingom bubne opne" i priznao da je njegov rad na svom zvaničnom sajtu u ponedeljak. Međutim svega nekoliko sati nakon što je mural, koji možda vredi hiljade i hiljade funti, visok skoro pet metara nastao poprskan je crnom farbom.
Stanarka zgrade na kojoj je mural, Eli Morgan, kaže: "Prava je šteta i iskrena da budem nervira me što je mural uništen. Benksi je već bio i popravljao ga, i nadam se da će se vrartiti i popraviti ga opet. Boja je uništila deo brade, u originalu sa strane je bilo dosta sive boje".

"Zaista je tužno, jer ništa ne postižete uništavanjem ovog murala", zaključila je ona. Benksijeve radove i ranije je širom zemlje uništavala rivalska ekipa grafiti umetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: