Sreda, 04.12.2013.

17:31

Francuska: Za klijente prostitutki kazna 1.500 €

Donji dom francuskog parlamenta usvojio je danas predloženi zakon o kažnjavanju klijenata prostitutki u Francuskoj.

Izvor: Tanjug

Default images

Tekst je usvojen sa 268 glasova za, 138 poslanika je bilo protiv, a njih 79 uzdržano. Zakon predviđa novčanu kaznu od 1.500 evra za one koji traže usluge prostitutki, a kazna se udvostručuje ako je reč o ponovljenom delu.

Da bi zakon stupio na snagu, potrebno je da ga usvoji i gornji dom francuskog parlamenta Senat.

Procenjuje se da u Francuskoj ima oko 20.000 prostitutki, a da je 90 odsto stranog porekla. Mnogi smatraju i da, koliko god bi zakon mogao da bude dobar za obračun sa uličnom prostitucijom, neće učiniti ništa kad je reč o prostituciji koja se ugovara preko interneta.

Sličan predlog bio je u parlamentu krajem 2011. i imao je podršku i levice i desnice, ali nije stigao na dnevni red iz proceduralnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: