UNICEF oštro reagovao povodom poruka Dua Lipe:"Ona nije naš ambasador i ne podržavamo njene stavove"

Pevačica Dua Lipa (24), negodovala je zato što Apple u svojoj aplikaciji Apple Maps pokazuje da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Izvor: B92, Blic.rs

Utorak, 21.07.2020.

19:03

UNICEF oštro reagovao povodom poruka Dua Lipe:
Foto: Getty Images/Jamie McCarthy

Ona je objavila i fotografiju "velike Albanije", što je pokrenulo buru u regionu. Dua se predstavljala kao ambasador UNICEF-a, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog UNICEF-a, ova organizacija se oglasila povodom pevačicinih objava.

Iz UNICEF-a Srbija istakli su da Dua nije njihov ambasador i da oni "ne podržavaju stavove koje ona iznosi".

"Dragi prijatelji, hvala što ste ukazali na post pevačice Due Lipe. Želimo da vas obavestimo da Dua Lipa nije UNICEF ambasador i njene izjave nisu izjave u ime UNICEFA-a. Kao i mnogi drugi, ona je podržala naš rad za decu, na čemu smo zahvalni. Stavovi koje iznosi su njeni, a UNICEF ih ne podržava", piše u saopštenju.

Međutim, glavna stranica UNICEF-a, koja na Instagramu ima 6 miliona pratilaca, a na Tviteru 8,3 miliona, do sada je ostala nema na Duine objave.

Podsetimo, Dua je u avgustu 2019. godine bila jedna od zvezda "Sunny Hill" festivala u Prištini. Nije krila sreću što je tamo, a serijom poteza pridobila je tamošnju publiku.

Naime, Dua je prvo pokazala dvoglavog orla, što simbolizuje "veliku Albaniju", što je oduševilo njene fanove u Prištini, ali razljutilo mnoge druge.

Nakon toga, ogrnula je zastavu Albanije i zaigrala šotu, ples koji je popularan među kosovskim Albancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: