Omladina voli rejv: Kako je ova država uspela da spasi klabing uprkos pandemiji VIDEO

Ako su klubovi zatvoreni, to ne znači da je Nemačka prestala da ide na "rejv". Prošlog meseca, u gradu Šitorfu, otvoren je prvi drajv-in disko na svetu, ispred jednog nemačkog kluba. Zapravo, ispred jednog od najpoznatijih klubova Nemačke, čuvenog "Indeksa".

Izvor: B92, Travelmagazine

Četvrtak, 04.06.2020.

12:52

Omladina voli rejv: Kako je ova država uspela da spasi klabing uprkos pandemiji VIDEO
Foto: Getty Images, Matt Cardy / Stringer

Nemački klubovi u krizi

Nemačka, u kojoj je koncentracija noćnih klubova ogromna, morala je početkom pandemije da zatvori sve klubove, nakon zabrane okupljanja.

To je uslovilo da se opstanak kultnih berlinskih i drugih klubova dovede u pitanje. Tada je aktivirana i stranica "United We Stream" (UVS), iza koje stoji inicijativa koju je pokrenuo berlinski "Club Commission", asocijacija oko 245 nezavisnih klubova i koncertnih mesta, navodi Travel magazine.

Na ovoj stranici su svi zaljubljenici, mahom u elektronsku muziku, mogli donacijama da pomognu svom omiljenom klubu i umetnicima da prebrode krizu.

Nakon određenih procena da bi se većina nemačkih klubova otvorila krajem godine, klub "Indeks" je pokrenuo drajv-in diskoteku na otvorenom. Ovde su potom počele jednom nedeljno da se održavaju di-džej sesije pod nazivom "Autodisco". "Autodisco" ponudio Nemcima jedinstveno muzičko iskustvo

Ovaj rejv je izgledao nešto drugačije od onog iz kluba.

Za početak, svi posetioci su morali da ostanu u svojim kolima, dok je između automobila postojao razmak u skladu s preporukama zarad javnog zdravlja.

Na snazi je bila zabrana prodaje alkohola i, umesto plesa i njihanja na zvuke omiljene pesme, ljudi bi palili svetla, bacali konfete, palili baklje i putem razglasa prenosili svoje oduševljenje.

Čak su se neki parovi muvali tako što bi na balone ispisali broj svog telefona za razmenu.

Ulazak u klub je bio omogućen samo radi korišćenja toaleta, a ulazile su dve osobe maksimalno, i to sa obaveznim maskama. Ceo parking kontrolisali su zaposleni u klubu koji su se postarali da se svi prisutni pridržavaju izdatih mera.
Di-džej set obuhvatio omiljene pesme iz devedesetih

Na parkingu je bilo mesta za 250 kola, a po kolima (dve osobe) se plaćalo 35 dolara, sa dopunom od 15 dolara za svaku novu osobu.

S tim da je u kolima moglo da sedi najviše četvoro. Setovi su počinjali u 9 uveče, dok je nebo još vedro i trajali malo posle ponoći, da ne bi bio uznemiravan komšiluk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: