Pojedinačni slučajevi skidanja EU zastava i dizanja kineskih i ruskih u Italiji

U krizi koja je izazvana pandemijom koronavirusa, a koja je posebno pogodila Italiju, čini se da se otvorila mogućnost i za širenje najrazličitijih informacija.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

13:05

Pojedinačni slučajevi skidanja EU zastava i dizanja kineskih i ruskih u Italiji
Foto: Deposit/ ventanamedia

Internetom se tako proširila i tvrdnja da Italijani skidaju zastave Evropske unije i ističu zastave Rusije i Kine, potkrepljena snimcima i fotografijama sa društvenih mreža.

Ipak, kako pišu mediji, fotografija zahvaljujući kojoj se izvorno proširila vest da se zastave EU u Italiji zamenjuju zastavama Rusije i Kine nastala je u dvorištu kancelarija italijanske firme Svecom-P.E iz koje su medijima objasnili da zastave na svojim jarbolima menjaju svake nedelje pa su tako, u znak zahvalnosti za pomoć koju je Kina pružila Italiji, istakli kinesku zastavu.

Takođe, navodi se, zabeležen je i slučaj italijanske kompanije Gruppo Colle, koja je sa svoje zgrade zaista u znak protesta skinula EU zastavu i to objavila na Fesjbuku ali je nisu zamenili ni zastavom Rusije niti Kine.

Mediji pišu i da nisu tačne ni tvrdnje prema kojima Evropska unija nije Italiji pružila nikakvu pomoć, ali da ona nije ni blizu dovoljna da bi se osetno ublažila šteta koja je u toj državi izazvana epidemijom novog koronavirusa, što je Evropska komisija i sama priznala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

319 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: