Sve više muslimana se odriče svoje vere

U Austriji sada više ljudi istupa iz islama nego što prelazi u tu veru, pokazuju novi podaci Islamske verske zajednice u Austriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

11:02

Sve više muslimana se odriče svoje vere
Foto: zurijeta/depositphotos

Konkretno je do avgusta zabeleženo 197 istupanja iz vere, a u isto vreme svega je 49 prešlo u islam. Najveća grupa onih koji su istupili iz islamske vere poreklom su iz Avganistana i Irana, državama u kojima konvertitima preti opasnost.

Pošto se prelazak u drugu veru tretira u Avganistanu i Iranu kao izdaja svoje vere i preti za to i životna opasnost, prelazak na drugu veru ima važnu ulogu u procesu donošenja odluke o dobijanju azila u Austriji.

Inače, istupanje iz islamske vere je u Austriji samo formalni akt. Što se tiče onih koji prelaze u islam radi se pre svega o Austrijankama koje se udaju za muslimane. U Austriji živi oko 700.000 pripadnika muslimanske veroispovesti i taj broj se od 2000. godine udvostručio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: