Japanska kompanija usrećila radnike mačkama

U Tokiju, glavnom gradu Japana, imati mačku je luksuz zbog problema sa stanodavcima. Ali radnici kompanije ”Ferray Corporation” nemaju takvih briga – oni rade okruženi mačkama.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

22:00

Default images

Japanska kompanija Ferray Corporation odlučila je da svoje zaposlene motiviše na poseban način – omogućila im je rad u okruženju punom mačaka. Iako na prvi pogled ova ideja deluje čudno zbog retkih stanodavaca koji odobravaju kućne ljubimce, u Japanu je poslednjih godina nikao niz kafića s mačkama, pa je ovo zapravo samo korak dalje.

U kompaniji se nalazi čak devet spasenih mačaka. Maskote kancelarija potpuno se slobodno kreću, a zaposleni ih obožavaju. Štaviše, oni tvrde da doživljavaju mnogo manje stresa otkad su dobili mačke.

Kao što možete da pretpostavite, devet mačaka koje se slobodno kreću po kancelarijama imaju i svoje negativne strane. Slatki ljubimici često umeju da ugase računare, grizu kablove, grebu zidove, cepaju ili gužvaju papire i prave greške u poslu kratkom šetnjom po tastaturi. Mačke takođe ne mare za to da li su ljudi u poseti klijenti pa im bez pardona kopaju po stvarima i sede na stolu tokom važnih poslovnih sastanaka.

Ali bez obzira na sve loše strane, mačke nimalo ne smetaju zaposlenima. Otkad su nabavili mačke, radnici kompanije bolje komuniciraju (o mačkama) i mnogo su opušteniji. njima je dozvoljeno da na posao donesu i svoje ljubimce. Kompanija je onima koji nemaju ljubimca ponudila mesečni novčani bonus da udome mačku. Foto: Benjamin Linh VU/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: