Znaci starenja o kojima niko ne govori

Osećati se dobro u vlastitoj koži kombinacija je samopouzdanja i prihvatanja, ali i takozvanog rada na sebi.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

19:40

Default images

U određenim godinama sve je teže dostizati određene ideale lepote, a evo koji su to znaci koji ukazuju na starenje.

Stanjene obrve

Kako objašnjava Džesika Vu, profesorka na Univerzitetu Južne Kalifornije u Los Anđelesu, stanjene obrve često znaju biti deo procesa starenja iako se to stanje često događa i zbog hormonalnih poremećaja poput hipotireoze. Jedina pomoć su proizvodi za rast kose. Iako su takvi proizvodi uvek povezani sa ćelavošću, pomažu i kod rasta ostalih dlačica. Ne očekujte rezultate preko noći, a do tada koristite olovke za iscrtavanje obrva.

Zloglasni podočnjaci

Kako starimo podočnjaci odnosno tamni krugovi oko očiju često su sve više izraženi. To je samo još jedan proces u kojem koža oko očiju s godinama postaje tanja. Ovaj problem možete ublažiti tako što ćete pokušati da nadoknadite kolagen i učvrstite kožu noćnim kremama za područje oko očiju koje imaju retinol i vitamin A.

Opuštena koža na licu

Mnoge se žene drže pravila o nezi kože, redovno je mažu kremama, štite od sunca i paze da imaju sve potrebne sastojke koji će kožu činiti čvršćom. Ipak, godine neumoljivo ostavljaju tragove zbog kojih nestaje elasticitet i lice postaje opušteno. To se, između ostalog, događa i zato jer se gubi masnoća ispod kože i seli na nama manje draga mesta na telu, poput struka, a koža na licu se opušta.

Neumoljive dlačice na bradi i iznad usana

Kod žena se obično sredinom tridesetih godina događa hormonalna promena kada estrogen pada, a jača takozvani muški hormon androgen. I to ne bilo ništa zabrinjavajuće da nije uzrok tamnim dlačicama koje se odjednom najčešće pojavljuju na bradi i iznad usana. Osim što ta područja možete da depilirate, porazgovarajte i sa lekarom, jer je moguće da vam treba hormonska terapija.

Izvor: tportal.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: