Zdravlje

Ponedeljak, 23.11.2020.

14:38

Direktorka Klinike za grudnu hirurgiju KCS: "Samo 10 odsto pacijenata diše bez kiseonika" VIDEO

U kovid-sistem u petak ujutru je ušla i Klinika za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Ona je za samo 24 sata popunjena.

Izvor: B92

Direktorka Klinike za grudnu hirurgiju KCS:

"Svih 50 kreveta klinike su popunjeni. Imamo 50 pacijenata i to su uglavnom teže kliničke slike. Svega 10 odsto pacijenata je bez kiseonika. Poređenja radi, ako dnevno lečimo pacijente sa 5,5 litara kiseonika, sada to podižemo na 15-20 litara uz svu ostalu potpornu terapiju i mnogo zahteva za negu", kaže za TV Prva prof. dr Maja Ercegovac, direktorka te klinike.

Najmlađi pacijent trenutno ima 39 godina, a dr Ercegovac za sve ima poruku:

"Naučimo da poštujemo životni prostor jedni drugih i poštujmo tu fizičku distancu. Ne žurimo nigde jedni preko drugih da bi nešto pre završili jer tako samo pre stižemo u crvenu zonu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: