Prvi put operisan ovaj karcinom trbuha u Sremskoj Kamenici VIDEO

Juče je na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, prvi put urađena operacija kod pacijenata sa uznapredovalim karcinomom trbuha. Operacija je obavljena uz podršku izraelskog specijaliste dr Avirama Nisana i ovakve procedure bi ubuduće mogle da spasu živote onkoloških pacijenata iz cele Vojvodine.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

12:48

Prvi put operisan ovaj karcinom trbuha u Sremskoj Kamenici VIDEO
Foto: Prva TV/Screenshot

Na Institutu će danas biti obavljena i druga ovakva operacija. Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine profesor dr Zoran Radovanović govorio je danas za TV Prva, koliko će to pomoći ovim pacijentima u narednom periodu i koliko će smanjiti njihovu smrtnost u Vojvodini.

“Radi se o vrlo kompleksnim operacijama, koje traju pet do osam sati, kod pacijenata koji imaju uznapredovale malignitete u trbuhu i kojima jedino ovom operacijom možemo dati potencijalnu šansu za duže preživljavanje, pa čak i kod 30 odsto za izlečenje”, rekao je Radovanović.

On je naglasio da se jučerašnja operacija završila u pola sedam po podne, a da je počela oko 12 sati pre podne.

Profesor je objasnio kakva će danas biti operacija. Pogledajte u prilogu šta je još rekao:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: