Žalio se na bol, a lekari ostali u čudu kad su otkrili uzrok

Čovek koji je patio od stalnih bolova u stomaku otkrio je da su oni posledica curenja gasa iz upaljača za cigarete koji je progutao.

Zdravlje

Izvor: Independent

Četvrtak, 02.11.2017.

11:17

Žalio se na bol, a lekari ostali u čudu kad su otkrili uzrok
Foto: Thinkstock

Otišao je u bolnicu u avgustu 2016. žaleći se na bol u stomaku, mučninu i povraćanje, stoji u izveštaju o slučaju objavljenom u avgustu ove godine.

Izveštaj objavljen u stručnom časopisu "Case Reports in Emergency Medicine" objašnjava da strana tela obično bez posledica prođu kroz organizam. Međutim, u slučaju ovog 49-godišnjaka rendgenski snimak je pokazao prisustvo povećeg upaljača u njegovom stomaku.

Zbog toksičnih hemikalija koje su iz njega procurile, čovek je dobio čir.

Ipak, upaljač je endoskopski izvađen i čovek se oporavio posle osam nedelja uzimanja lekova protiv čira.

Nije poznato kako je i zašto došlo do toga da proguta upaljač, ali je to treći registrovani slučaj u istoriji medicine. Takođe, isti pacijent već je podvrgavan laparoskopskoj operaciji zbog gutanja kašike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: