VICE: Imam psorijazu, ali možeš da se rukuješ sa mnom

Pakao. Sa psorijazom ti obično tuširanje dođe kao kazna. Sve te svrbi, boli, peče. Jednostavno, golgota.

Zdravlje

Izvor: Isprièano Ðorðu Jovanoviæu

Petak, 27.11.2015.

12:15

Default images

Zovem se Vladimir Kecić. Imao sam 25 godina kada sam dobio psorijazu. Od tada je prošlo 11 godina, a ja se i dalje lečim. Kada imaš tu bolest, bukvalno osetiš pakao na svojoj koži. Ona je crvena, zadebljana kao riblja krljušt i mnogo se peruta i svrbi te. Tačno je da sa psorijazom nisi životno ugrožen, ali oboleli mogu lako da zarade dijabetes, srčana oboljenja, ali i da postanu baš depresivni. Mnogo ljudi zapravo nema predstavu o tome šta je psorijaza, pa misle da je to prenosiva bolest, iako to nije tačno.

Jedan od najčešćih uzroka za oboljevanje je preveliki stres. Kad vratim film unazad, verovatno je to bio okidač da ja obolim od psorijaze. Tada su mi se dešavale najvažnije stvari u životu. Dobio sam ćerku, preselio se, i pored svih tih obaveza oko deteta i problema sa stanovanjem, izgubio sam oca koji je preminuo od karcinoma pluća. U tom trenutku je 80 odsto kože na mom telu bilo prekriveno psorijazom.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: