Šest načina da što bezbolnije preživite mamurluk

Hladnoća i ukusna praznična trpeza često nas mame da popijemo neku čašicu više. Posledice konzumiranja alkohola su uglavnom vidljive sutradan, a glavobolja, muka i razdražljivost su najčešći simptomi mamurluka.

Izvor: B92

Nedelja, 02.01.2022.

08:15

Šest načina da što bezbolnije preživite mamurluk
Foto: Profimedia

Evo nekoliko predloga kako da ga se što pre rešite.

Voćni sok i vitamin C

100% prirodan voćni sok je klasičan lek protiv mamurluka. Tečnost, vitamin i šećer, brzo će vam povratiti energiju.

Voda

Ukoliko odmah nakon buđenja popijete veće količine vode, sprečićete dehidraciju organizma, a ako vodu obogatite i kašičicom meda, učinak će biti još bolji. Gazirana i gazirana pića takođe mogu da pomognu.

Voće

Jedite što više svežeg voća naročito banane, kivi, jabuke ili limun. Ovo je odličan da nadoknadite izgubljene elektrolite i gvožđe.

Mleko

Tečnost bogata kalcijumom poboljšava rad jetre i pospešuje brže oslobađanje toksina iz organizma.

Lek protiv bolova

Aspirin ili brufen će ublažiti glavobolju, ali u slučajevima mamurluka izbegavajte andol i acetisal, zato što mogu da oštete jetru ako se uzmu posle konzumiranja alkohola.

Ako ne pomogne probajte sa rasolom, njega bar ima u zimskim mesecima.

Antioksidansi

Među najboljim prirodnim lekovima protiv mamurluka, nalazi se đumbir, grejpfurt, šargarepa, spanać, crna čokolada, orašasti plodovi i zeleni i crni čajevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: