Odlazak u teretanu može da bude koban: Evo o čemu treba da razmišljate pre vežbanja VIDEO

Mnoge je zabrinula vest da je jedan Beograđanin preminuo u 43. godini na treningu u teretani.

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2019.

09:20

Odlazak u teretanu može da bude koban: Evo o čemu treba da razmišljate pre vežbanja VIDEO
Foto: Depositphotos/ridofranz

Prilikom rekreacije može da se desi da ljudima pozli pa moraju u bolnicu. Na treningu im se to dešava jer ne obraćaju pažnju na sve što treba.

"Teretana je težak sport i rekreacija. Neko diže 2 ili 3 kilograma, neko diže 50. Postoji divan zakon u sportu, bilo da je u pitanju fudbal, košarka ili vaterpolo, a to je da se rade pregledi na svakih 6 meseci. Između tih pregleda, trener ili sama osoba treba da prepozna da li teže diše, više se zamara i onda da se javi na vanredni pregled", rekao je hirurg doktor Moma Jakovljević, ovlašćeni sudski veštak.

Poručio je da je važno osluškivati svaki simptom i stati sa vežbanjem. Savetuje svima, pogotovo osobama starijim od 40 godina da pre početka treninga u teretani odrade sistematski pregled, gde će im biti pregledani pre svega srce i pluća i urađen test opterećenja.

Kako da sprečite da vam se u teretani desi nešto loše po zdravlje, kako da budete zdravi i trenirate, kao i kada je najbolje da odete na trening pogledajte u video-snimku Prve televizije koji sledi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: