Microsoft objavljuje naziv novog Windowsa

Microsoft naredne nedelje donosi svoj prvi zvanični Preview za novi Windows, koji će biti predstavljen tokom događaja u San Francisku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

09:53

Default images

Novi Windows trenutno nosi kodni naziv Threshold i mada ga svi nazivaju Windows 9, konkretan naziv proizvoda je trenutno i dalje misterija. Naredna verzija Microsoftovog operativnog sistema bi mogla nositi jednostavan naziv Windows.

Sam Microsoft ovaj operativni sistem interno naziva Windows X, gde X stoji samo kao oznaka umesto naziva koji se očekuje da će biti objavljen tokom Previewa naredne nedelje.

Različiti izveštaji navode da Microsoft još uvek razmatra naziv novog Windowsa, a IT mediji licitiraju da su u opticaju Windows, Windows X, Windows One ili jednostavno Windows 9 nazivi.

Kakvo god ime na kraju Microsoft izabere, najbitnija stvar koja će odrediti sudbinu novog Windowsa jeste koliko će kompanija slušati sugestije korisnika i ispraviti sve propuste koje je načinila sa Windows 8 verzijom.

Naredne nedelje ćemo imati uvid upravo u ono što Microsoft planira već neko vreme.

Izvor: Benchmark.rs / The Verge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: