"Srbija može da bude silicijumska dolina Evrope"

Država mora da uloži napor da se informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) koriste u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći srpskoj ekonomiji, kazao je danas državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2013.

15:03

Default images

Lazarević je, tokom učešća na regionalnoj konferenciji "Blogomanija" na Kopaoniku, kazao da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija.

"Srpski IKT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, njegova pozicija je dodatno potvrđena", ukazao je on.

Srbija, kako je naveo, ima veliki potencijal u ovoj sferi, pre svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi.

"Naši dalji koraci ka sticanju statusa 'silicijumske doline' Evrope, definisani su kroz pet prioriteta - dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, internet bezbednost i zapošljavanje u okviru IKT sektora", podsetio je on.

Na pitanje koliko su ministarstva i sami službenici vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu, Lazarević je odgovorio da su ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno, jer je reč o kanalu direktne komunikacije sa građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: