Tehnopolis

Petak, 16.08.2013.

16:42

iPhone "troši" struje koliko i vaš frižider

Da li ste znali da iPhone potroši veću količinu električne energije nego prosečan frižider?

Izvor: Newser

Default images

Novi izveštaj pokazuje da frižider koristi svega 322 kWh godišnje, u poređenju sa 361 kWh koliko troši iPhone.

Naime, ta energija “odlazi” na bežičnu konekciju, korišćenje i punjenje baterije, piše u izveštaju studije Instituta Breakthrough.

Međutim, to je ništa u odnosu na informacione i komunikacione tehnologije širom sveta koje koriste 10 odsto svetske struje.

Sadašnji trendovi pokazuju da bi zbog širokopojasnog interneta taj procenat mogao biti i veći.

Informacioni sektor mnogo troši, jer se “cloud” ne može isključiti, zbog čega se teško može smanjiti potreba za električnom energijom i emisijom ugljen dioksida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: