Vlada Srbije formirala informacioni sistem COVID-19

Radi vršenja epidemiološkog nadzora povezanog sa COVID -19, uspostavlja se jedinstveno i centralizovano softversko rešenje - Informacioni sistem COVID-19, koji će voditi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut“, navodi se u Zaključku Vlade Srbije koji je objavio Službeni glasnik.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.04.2020.

19:15

Vlada Srbije formirala informacioni sistem COVID-19
Ilustracija: Depositphotos/GaudiLab

Podršku Institutu pružaće Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku uprave i Republički fond za zdravstveno osiguranje. Zdravstvene ustanove u kojima su smešteni na bolnička lečenja oboleli od COVID-a, instituti i zavodi za javno zdravlje, laboratorije koje vrše testiranja i drugi nadležni organi i institucije, podatke o izlečenima, preminulima, testiranima, licima pod samoizolacijom i u smeštaju obavezane su da podatke vode u uspostavljenom softevrskom rešenju. Institut za javno zdravlje "Batut" obavezan je da dnevno do 14 sati podatke dostavlja Ministarstvu zdravlja, a radi nadzora za mere samoizolacije i pojačanog zdravstvenog nadzora da ih dostavlja I MUP-u i Vojsci Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: