Huawei predstavio Mate 8 telefon

Kao što je bilo i očekivano, Huawei je predstavio Mate 8 telefon koji se naziva kompanijinim najnaprednijim flagship smartfonom do sada. U skladu sa onim što su i govorili dosadašnji izveštaji, smartfon ispod haube ima Kirin 950 SoC koji izrađuje upravo kompanija Huawei i koji dolazi sa osmojezgarnim procesorom (četiri Cortex A72 jezgra koja rade na 2,3 GHz i dodatna četiri jezgra za uštedu energije).

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

20:47

Default images

Pored toga, treba reći da se telefon odlikuje 6-inčnim ekranom Full HD rezolucije, kao i Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom uz EMUI 4.0 interfejs. Tu je takođe i i5 koprocesor koji podržava prepoznavanje glasa, sve funkcije senzor haba, FLP navigaciju a pored toga i redukuje potrošnju bazirano na lokaciji.

Izrađen od aluminijuma sa 2.5D staklom, Mate 8 ima i skener otiska prstiju. Ostali detalji će biti objavljeni kada Mate 8 bude zvanično predstavljen na CES 2016 sajmu (iako se već sada može čuti da će imati 3 GB RAM i 32 GB interne memorije uz varijantu sa 4GB RAM i 64 GB, kameru od 16 megapiksela kao i bateriju od 4000mAh), nakon čega će i biti dostupan u prodaji u prvom tromesečju sledeće godine.
Huawei Mate 8 je zvanično predstavljen u Kini, a internacionalno predstavljanje se očekuje u januaru, na CES 2016 sajmu u Las Vegasu. Samim tim, u ovom trenutku nemamo cene na svetskom tržištu kao ni datum internacionalne objave. Međutim, Huawei je objavio datum početka prodaje i cene na kineskom tržištu, što je dobra početna tačka da shvatimo gde bi telefon trebalo da se pozicionira na tržištu. Pogledajmo kako izgleda cenovni opseg po modelima:

3 GB RAM, 32 GB: 470 dolara

4 GB RAM, 64 GB: 580 dolara

4 GB RAM, 128 GB: 690 dolara

izvor: benchmark

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: