Ako ste pirat, ostaćete zauvek u liftu

Borba razvojnih timova i izdavača u industriji video igara sa piratima traje već tri decenije, ali se i danas dolazi do zanimljivih rešenja. Tim koji stoji iza igre The Talos Principle igrače koji nisu legalnim putem došli do tog naslova prosto zaglavi u liftu.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

15:42

Default images

Početak igre izgleda isto i kod poštenih igrača i kod pirata, ali kada ovi drugi uđu u jedan od liftova koji vode ka nastavku nivoa, ne mogu da nastave dalje.

Jedina moguća opcija je novi početak, ali svi putevi uvek vode ka "anti-piratskom liftu", koji se zaglavi usred vožnje.

Kako ta situacija mnogima izgleda kao bag, potez hrvatskog Croteama (poznati po serijalu Serious Sam) poslužio je i da se pirati sami otkriju na internetu.

Tako je korisnik servisa Steam "J.K." postavio poruku u kojoj pita kako da reši problem "kada se svi liftovi na drugom nivou tornja pokvare usred vožnje". Njegova poruka je ubrzo obišla internet, a završila je i na zvaničnom Twitter nalogu izdavača igre, kompanije Devolver Digital.

Inače, logička igra iz prvog lica doživela je poslednjih dana 2014. godine sasvim solidan uspeh, pobrala je dobre kritike, ali i laskave ocene da je u pitanju dostojkan duhovni naslednika Portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: