Ovo nije USB, već PC

Ovaj običan beli uređaj nije promotivni USB, već je u pitanju Bay Trail Atom PC koji teži neverovatnih 45 grama.

Izvor: Geek.com

Nedelja, 19.10.2014.

13:18

Default images

U pitanju je uređaj sličan Googleovom Chromecastu, barem po tome što je dizajniran da se uključi u HDMI port, može biti napajan putem micro USB porta i povezuje se na internet putem WiFi konekcije.

U pitanju nije samo zanimljivost, već je u pitanju pravi x86 PC.

Ovaj minijaturni kompjuter proizvodi Shenzen Apec Electronics i može se naručiti putem sajta AliExpres po ceni od 125 dolara.

U ovu cenu nije uračunat operativni sistem, ali korisnici bez ikakve brige mogu da učitaju Windows, Linux, Android ili bilo koji drugi OS za Atom.

Međutim, šta se sve može ugurati u ovako mali PC?

Pored quad core Bay Trail procesora (32-bitni Z3735F), tu je i 1GB RAM-a, 16GB interne memorije, microSD slot i Bluetooth 4.0.

Nešto “jači” model poseduje 64-bitni Atom Z3735G i 2GB RAM-a i može imati do 32GB interne memorije, ali trenutno nije objavljena njegova cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: