Grim Fandango se vraća na velika gejmerska vrata

Jedna od najomiljenih video igara za PC s kraja devedeseih XX veka, Grim Fandango, vraća se na gejmersku scenu i to simultano za PC (Windows, Linux, Mac), ali i PS4 i Vita.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

15:05

Default images

Grim Fandango je avanturistička crno-humorna igra, koja bi mogla da se opiše kao "dan mrtvih sreće film noir" i koju je LucasArts objavio 1998 godine za Windows računare.

Vođa ekipe koja je napravila igru bio je Tim Šafer, a ona je bila prva avanturistička igra koju je LucasArts napravio sa 3D grafikom koja je "zalepljena" na prerenderovanu statičnu pozadinu. Kao i u drugim LA avanturističkim igrama igrač kroz komunikaciju sa brojnim drugim likovima otkrtiva detalje priče, ali i istražuje, skuplja i koristi objekte koji mu pomažu da složi kockice koje nedostaju - sve to uz puno odličnih dijaloga i crnog humora. Priča prati Manuela "Manija" Kalaveru, koji pokušava da spasi Mercedes.

Remasterovana verzija "Grim Fandanga" najavljena je još na Sonijevoj koferenciji tokom E3 2014 i razvio ju je Šafov studio Double Fine Productions. Još nije saopšten datum izlaska novog "Grim Fandanga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: