Veliki Google događaj: Šta sve očekujemo večeras, uz Pixel 5

Kompanija Google će večeras, u 20h po našem vremenu, predstaviti nove uređaje. Čitav događaj možete da pratite putem Tehnopolis live bloga.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

13:35

Veliki Google događaj: Šta sve očekujemo večeras, uz Pixel 5
Google Pixel 3. Foto: depositphotos/dennizn

Šta definitivno stiže

Google Pixel 5

Novi flegšip se čini kao najvažnija stvar koju ćemo večeras videti. Mada se čini da već imamo dosta podataka o tome kako će da izgleda i kakve će mu biti karakteristike, zapravo je bilo manje leak-ova nego prethodnih godina.

Najverovatnije ćemo videti očekujemo FHD+ ekran dijagonale 6 inča, sa osvežavanjem od 90 Hz i 432 ppi.

Pokretaće ga Snapdragon 765G, uz 8GB RAM memorije i 128GB prostora za skladištenje, uz bateriju od 4.080 mAh koja podržava standardno i "obrnuto" bežično punjenje. Skener otiska prsta će se nalaziti pozadi.

Po prvi put na Google Pixel uređaju, videćemo i ultraširoku zadnju kameru koja obuhvata ugao od 107 stepeni. Selfi kamera biće smeštena gore levo, a verovatno će imati 8MP.

Navodno, cena će mu biti 629€. Google Pixel 4a 5G

Neće biti Google Pixel 5 XL verzije, ove godine, pa će ovaj model biti nešto jeftiniji nego Pixel 5, ali će imati slične karakteristike.

Takođe će imati Snapdragon 765G čipset koji podržava 5G mrežu, a imaće i 6GB RAM-a uz 128 GB prostora za skladištenje podataka, uz bateriju od 3.800 mAh.

Ekran će biti dijagonale 6.2 inča, uz osvežavanje od 60Hz, a otisak prsta će mu biti takođe sa zadnje strane. verovatno će imati isti sistem kamera kao i Pixel 5, ali to još uvek nije sigurno.

Cena će mu, najverovatnije, biti oko 480€. Google Nest

Čini se da bi to bilo to što se tiče mobilnih telefona, a da bi svaki drugi bio iznenađenje. Pređimo, zato, na ostatak uređaja koje očekujemo večeras.

Novi Google Nest zvučnik je više nadogradnja na Google Home zvučnike, ali nosiće ime Nest, piše 9to5 Google.

U pitanju je sličan dizajn kao i kod Google Home Max uređaja, uz to što je pravljen tako da stoji uspravno. Google Chomecast sa Android TV-om

Kodno ime za "follow up" Chromecast Ultra uređaja je Sabrina, a izgleda da će konačno biti uključen i poseban daljinski upravljač.

Ovo je, verovatno, uz Google Pixel 5 najiščekivaniji uređaj večeras, jer se smatra da će Amazon Fire Stick konačno dobiti dostojnu konkurenciju.

Integrisani Android TV i daljinski upravljač koji ide uz ovaj uređaj, verovatno će značiti da će Chromecast biti zanimljiv velikom broju ljudi.

Cena ovog uređaja trebalo bi da bude oko 50€. Ovo su uređaji koje očekujemo da vidimo večeras, a postoji mogućnost i za novi Google Nest WiFi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: