SE podseća na užase holokausta

Visoki zvaničnici SE poručili su da je Međunarodni dan sećanja na holokaust, 27. januar, prilika da se oda pošta žrtvama i pojača kampanja protiv rasizma.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2009.

12:33

Default images

Visoki zvaničnici Saveta Evrope (SE) poručili su da je Međunarodni dan sećanja na holokaust, 27. januar, prilika da se oda pošta žrtvama i pojača kampanja protiv rasizma.

"Holokaust je jedan od najmračnijh perioda u istoriji Evrope. Ostaće uklesan u sećanju čovečanstva. Međunarodni dan sećanja na holokaust prilika je za oda pošta žrvama i za jačanje naše kampanje protiv rasističke mržnje koja je motivisala holokaust", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici SE.

U saopštenju španskog ministra spoljnih poslova i kopredsedavajućeg Komiteta ministara SE Migueal Angela Moratinosa, predsednika
Parlamentarne skupštine SE Luisa Marie de Puč i generalnog sekretara SE Terija Dejvisa navodi se da je šuštinski deo kampanje podučavanje mlađih generacija o holokaustu.

Podsećajući na strahote holokausta, oni u rekli da se mora govoriti o takvim "neopisivim zločinima" zato što "buduće generacije moraju poznavati svoju pošlost da bi se zaštitile od slične subine u budućnosti".

To je razlog zašto je SE razvio širok opseg obrazovnih instrumenta za poduučavanje o holokaustu, naveli su zvaničnici i pozvali sve one koji rade s mladima da koriste ta sredstva.

Evropski ministri obrazovanja su 2002. godine 27. januar proglasili Danom sećanja na holokaust.

Parlamentarna skupština SE počela je juče redovno zimsko zasedanje koje će trajati do 30. januara.

"Holokaust je jedan od najmračnijh perioda u istoriji Evrope. Ostaće uklesan u sećanju čovečanstva. Međunarodni dan sećanja na holokaust prilika je za oda pošta žrvama i za jačanje naše kampanje protiv rasističke mržnje koja je motivisala holokaust", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici SE.U saopštenju španskog ministra spoljnih poslova i kopredsedavajućeg Komiteta ministara SE Migueal Angela Moratinosa, predsednikaParlamentarne skupštine SE Luisa Marie de Puča i generalnog sekretara SE Terija Dejvisa navodi se da je šuštinski deo kampanje podučavanje mlađih generacija o holokaustu.Podsećajući na strahote holokausta, oni u rekli da se mora govoriti o takvim "neopisivim zločinima" zato što "buduće generacije moraju poznavati svoju pošlost da bi se zaštitile od slične subine u budućnosti".To je razlog zašto je SE razvio širok opseg obrazovnih instrumenta za poduučavanje o holokaustu, naveli su zvaničnici i pozvali sve one koji rade s mladima da koriste ta sredstva.Evropski ministri obrazovanja su 2002. godine 27. januar proglasili Danom sećanja na holokaust.Parlamentarna skupština SE počela je juče redovno zimsko zasedanje koje će trajati do 30. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: