Đokoviću na putu do Nadala stoje Kecmanović i Alkaras

Srpski teniser Novak Đoković će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Sunvu Kvona, 75. igrača sveta iz Južne Koreje.

Izvor: MT

Petak, 24.06.2022.

11:00

Đokoviću na putu do Nadala stoje Kecmanović i Alkaras
Foto: Profimedia

Taj duel na programu je prvog dana takmičenja, u ponedeljak od 14.30.

Na Novakovom putu, od drugog kola stoje Tanasi Kokinakis/Kamil Majhšak, Miomir Kecmanović, zatim Rejli Opelka/Nikoloz Basilašvili, Karlos Alkaras/Janik Siner, Hubert Hurkač/Kasper Rud.

U polovini žreba kod Rafaela Nadala su između ostalih Mateo Beretini, Feliks Ože-Aljasim i Stefanos Cicipas, dok bi u osmini finala mogao da ga sačeka Marin Čilić.

Nadala u prvoj rundi čeka Fransisko Serundolo, dok bi u drugoj rundi mogao da igra sa američkim bombarderom, Semom Kverijem. Kada su naši igrači u pitanju, Laslo Đere se na startu sastaje sa Alehandrom Tabilom, a ukoliko bude uspešan, u drugom kolu bi mogao da igra srpski derbi sa Kecmanovićem, naravno ako Miomir savlada Džona Milmana.

Filip Krajinović će igrati u prvoj rundi protiv Jiržija Lehečke, a već u sledećem kolu bi mogao da ga čeka Nik Kirjos, koji turnir kreće od Džaba, dobitnika vajl-karde. Australijanac je u četvrtini kod Beretinija i Cicipasa, sa kojim može da igra već u trećoj rundi.

Dušan Lajović će se sastati sa Pablom Karenja Bustom.

Što se tiče ženske konkurencije, naša jedina predstavnica, Aleksandra Krunić, u prvom kolu će igrati protiv 26. nositeljke Sorane Kirstee.

Svi čekaju i povratak Serene Vilijams, koja će igrati na startu sa francuskom debitantkinjom Harmoni Tan. Meč sa najboljom teniserkom sveta, Igom Švjontek, moguć je u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: