Arsenal preživeo Everton i sudije

Fudbaleri Evertona i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u jednom od derbija drugog kola engleske Premijer lige.

Izvor: ÐN

Subota, 23.08.2014.

20:23

Default images

Everton je je tako upisao drugi remi u šampionatu, dok je Arsenal posle startne pobede nad Kristal Palasom došao do četvrtog boda.

’Karamele’ su imale obilatu pomoć sa dve strane – igrači londonskog kluba bili su potpuno indisponirani u većem delu meča, dok im je linijski sudija poklonio drugi pogodak. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za konačni trijumf.

Izabranici Roberta Martinesa bolje su otvorili duel na ’Gudisonu’ i do vođstva stigli u 19. minutu. Garet Bari uputio je centaršut sa leve strane ka Lukakuu, ali je on stigao do Nejsmita na drugoj stativi koji je glavom zakucao iznad Ščensnog.

Pokušavale su ’Tobdžije’ da se vrate u meč, ali nije bilo nijedne konkretne akcije. Glavni organizator igre Mesut Ezil vratio se fudbalu, ali je pokazao da ga on još ne zanima dovoljno, dok je Aleksis Sančes nastavio sa prepoznatljivom formom iz Barselone.

Najbolju priliku propustio je Aleks Okslejd-Čemberlen koji je posle lošeg ispucavanja domaćih zamalo promašio donji levi ugao.

U 45. minutu dogodio se trenutak koji je odlučio pobednika, kada je Nejmist povisio na 2:0. Ponovo je Ezil napravio početničku grešku, posle koje je sevnula kontra Lukakua.
Beta/AP Photo/Rui Vieira
Belgijanac je u startu napada vrlo verovatno napravio faul nad Mertezakerom, da bi potom lagano zaobišao klizeći start Čembersa. Tada je usledila odlična asistencija ka Stivenu Nejsmitu koji je bio u očiglednom ofsajdu koji je sudija video, ali nije podigao zastavicu. Napadač Evertona je sačekao loptu i iz prve je posla ispod protivničkog golmana.

Drugi deo igre nagovestio je bolji Arsenal, posle ulaska Olivijea Žirua umesto Sančesa. Žiru je već prilikom prvog kontakta promašio odličnu šansu, njegov volej je završio zamalo iznad prečke

Francuski centarfor je u narednih dvadesetak minuta još dva puta bio u izglednoj situaciji, ali do gola nije mogao.

Arsen Venger odlučio je da umesto nevidljivog Vilšira uvede Santija Kasorlu, što se pokazalo kao dobitna odluka. Arsenal je počeo da igra mnogo raznovrsnije, a upravo je Španac namestio gol Aronu Ramziju u 83. minutu. Držao je loptu na levoj strani, a onda je gurnuo kroz odbranu u peterac gde je Velšanin naleteo i ubacio je u mrežu.

Potpuni povratak gostiju usledio je samo sedam minuta kasnije, pošto je Žiru uradio ono što nije mogao na početku poluvremena. Na prvoj stativi je sačekao centaršut Monreala i bez skoka, pored Silvana Distana, glavom pogodio uz levu stativu gola Hauarda.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je ostalo 2:2. Ranije tokom dana Aston Vila i Njukasl su odigrali bez golova, dok su sigurne pobede ostvarili Čelsi i Vest Hem.

Premijer liga, drugo kolo:
Subota:

Aston Vila – Njukasl 0:0
Čelsi – Lester 2:0
Kristal Palas – Vest Hem 1:3
Sautempton – Vest Bromvič Albion 0:0
Svonsi Siti – Barnli 1:0

Everton – Arsenal 2:2

Nedelja:
Hal Siti – Stouk
Totenhem – Kvins Park Rendžers
Sanderlend – Mančester Junajted

Ponedeljak:
Mančester Siti – Liverpul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: