Seltiksi slavili za 2-2 u seriji

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse na svom terenu sa 96:89 i izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji NBA lige.

Izvor: JT

Petak, 11.06.2010.

08:28

Default images

Seltiksi su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini, u koju su Lejkersi ušli sa dva poena prednosti, ali su je domaćini dobili sa 36:29.

Najefikasniji na utakmici je bio Kobi Brajant sa 33 poena za goste, dok je u pobedničkoj ekipi Pol Pirs ubacio 19.

Iako je Pirs bio najefikasniji u redovima Seltiksa, najzaslužnije za trijumf su bile rezerve, posebno Glen Dejvis, koji je utakmicu završion sa 18 poena, od kojih je polovinu postigao u poslednjem periodu igre. Pored njega, prevagu u poslednjoj četvrtini doneli su i Nejt Robinson, Toni Alen i Rašid Valas.

Osećao sam se kao zver, kao da niko ne može da me zaustavi“, rekao je Dejvis, „U pitanju je bila velika volja i odlučnost. Iskoristio sam svoj trenutak, a to je jedino i bilo moguće“.

Kod Lejkersa, pored Brajanta, istakao se i Pau Gasol sa 21 poenom i šest uhvaćenih lopti.

Finalna serija se nastavlja u nedelju, takođe u Bostonu, a potom se serija seli u Los Anđeles.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: