Stejt department upozorava građane

Ministarstvo spoljnih poslova SAD izdalo je preporuke građanima koji će putovati na SP u Južnoj Africi i upozorilo ih na moguće probleme sa kriminalom.

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.05.2010.

10:12

Default images

"Postoji visok rizik od terorističkih činova ekstremističkih grupa u Južnoj Africi u skorijoj budućnosti", ističe se u saopštenju Stejt departmenta.

Takođe, podseća se da je terorističkih pretnji proteklih meseci više puta bilo i u medijima. "Vlada SAD, ipak, nema informacije o nekoj određenoj, verodostojnoj pretnji".

Navijačima iz SAD se, takođe, savetuje da im vrata automobila budu zaključana tokom vožnje, a prozori zatvoreni. Vredne stvari ne bi trebalo da budu ostavljane na vidnim mestima, a treba izbegavati i nošenje skupog nakita.

Javni transport je, prema upozorenju, "slabo razvijen", pa se preporučuje korišćenje privatnog prevoza i iznajmljivanje automobila.

Prilikom zaustavljanja na raskrsnicama, posebno tokom noći i u izolovanim oblastima, vozačima se savetuje da ostave dovoljno vremena za "brzi odlazak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: