Druga trka šampionata u kartingu

Uprkos lošim vremenskim uslovima druga trka šampionata Srbije u kartingu održana je na stazi parking prostora fabrike automobila “Zastava” u Kragujevcu.

Izvor:

Nedelja, 23.05.2010.

18:07

Default images

Isto kao u subotu takmičenje je prekinula jaka kiša, a kada je ona prestala da pada organizatori su doneli odluku da najmlađi učesnici klase 1 voze na skraćenoj stazi.

Kasnije su se zahvaljujući konfiguraciji terena, koja stazi daje kontra nagib, vodene prepreke smanjile tako da je takmičenje moglo biti nastavljeno čitavim dužinom licencirane staze.

Klasu 1 još uvek krasi samo tri kandidata, koji bez obzira na malobrojnost voze do maksimuma. Jovan Nedeljković trenutno vlada, dok Milan Nikolić i Aleksej Šandor sve boljim vožnjama ozbiljno prete da ugroze tron. U klasi 2 Luka Stojanović u Aleksi Radojkoviću i Vojislavu Miloševiću ove sezone imaće ozbiljnu konkurenciju za svaki bod dok kraja šampionata.

Klasa 3, u kojoj se voze malo stariji klinci, u znaku je još jednog trilinga budućih asova, koji su više nego stari znanci na stazi. Aleksandar Ristić iz Kragujevca, ne pridaje mnogo značaja gostima Nikoli Miljkoviću i Miroslavu Kataniću, već domaćinski juri maksimum bodova.

Internacionalac Petar Janjić u teškim vremenima mora se zadovoljiti pobedama na domaćim terenima u klasi 4, dok takmaci čekaju na moguću grešku, poput Zorana Markovića ili Aleksandra Milojevića. Jovan Ristić u ovom izdanju predvodi klasu 5, dok Tamara Tanasić zadaje glavobolje Kristijanu Jankoviću u borbi za drugo mesto.

Rezultati:
klasa 1: J. Nedeljković, M. Nikolić, A. Šandor
klasa 2: L. Stojanović, A. Radojković, V. Milošević
klasa 3: A. Ristić, N. Miljković, M. Katanić
klasa 4: P. Janjić, Z. Marković, A. Milojević
klasa 5: J. Ristić, T. Tanasić, K. Janković

Rezultati druge trke:
klasa 1: J. Nedeljković, M. Nikolić, A. Šandor
klasa 2: L. Stojanović, V. Milošević, A. Radojković
klasa 3: A. Ristić, N. Miljković, M. Katanić
klasa 4: P. Janjić, Z. Marković, A. Milojević
klasa 5: J. Ristić, T. Tanasić, B. Todorović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: