Partizan lako sa Zvezdom - 79:65

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 79:65 u petom kolu Superlige Srbije i sada imaju četiri pobede i jedan poraz, dok ’crveno-beli’ imaju skor 3-2.

Izvor: SO

Sreda, 28.04.2010.

19:50

Default images

Partizan je meč prelomio sredinom treće deonice, posle dve uzastopne trojke Rašića (52:38). Zvezda je prišla nekoliko puta na -6, ali trijumf ’crno-belih’ nije dolazio u pitanje. Najefikasniji kod Partizana bili su Rašić sa 22 (sedam trojki), Marić sa 15 i Mekejleb sa 12 poena, dok je za Zvezdu Radivojević dao 21, a Bjelica 18 poena.

U ne naročito bučnoj atmosferi u Pioniru Zvezda je bolje počela meča, tačnije Bjelica je ubacio šest poena u nizu. Posle igre ’dva na dva’ i poena Stevića ’crveno-beli’ su poveli 10:5.

Partizan je bio veoma raspoložen u šutu za tri poena – Roberts je pogodio dve trojke, a posle pogotka Božića iza linije 6,25m ’crno-beli’ su preokrenuli rezultat (15:14) i do kraja četvrtine su pogocima sa linije bacanja vodili 18:16.

’Crno-beli’ su bolje počeli drugi period, trojke su postigli Božić i Rašića, a u odbrani nisu dozvoljavali Zvezdi otvorene pozicije za šut. Razigrao se Mekejleb, koji je sa dva ulaza i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja doveo Partizan na +8 (32:24).
U taboru Zvezde tada se razigrao Radivojević (12p u prvom poluvremenu), koji je dva puta pogodio za tri poena, položio je u kontri, a zatim je sa penala uspeo da izjednači rezultat (32:32). Do kraja poluvremena Partizan je sa linije penala uspeo da očuva prednost iz prve deonice – 34:32 posle prvih dvadeset minuta.

’Crveno-beli’ su zonom povremeno uspevali da poremete koncepciju Partizana, ali u trećem periodu Zvezdi je ponestalo koncentracije, pa je zona probijena sa dva efektna zakucavanja (Veseli i Marić) posle dodavanja u reket. Veseli je još jednom silovito zakucao loptu u koš, a Rašić je pogodio dve trojke u nizu za velikih +14 (52:38).

Zvezda je do kraja četvrtine uspela da napravi seriju 8-0 zahvaljujući Radivojeviću i trojkom Kešelja (jedini poeni na meču), pa je posled trideset minuta igre bilo 52:46 za Partizan.

Pri kraju treće četvrtine Robertsu je ukazana pomoć nakon jednog pada, ali srećom nije došlo do povrede.

U poslednjoj deonici ’crno-beli’ su ponovo stvorili ubedljivu prednost, a Zvezda je poslednji put pripretila trojkom Radosavljevića (62:56). Ipak, pogotkom Marića i novom trojkom briljantnog Rašića ekipa Duška Vujoševića definitivno rešava pitanje pobednika.

Crvena zvezda: Kešelj 3, Milošević, Kikanović 2, Radosvljević 3, Katnić, Nedovbić, Stević 6, Radivojević 21, Jelovac, Stojačić 4, Štimac 8, Bjelica 18.
Partizan: Roberts 10, Sinovec, Mekejleb 12, Kecman, Milošević, Rašić 22, Mitrović 4, Božić 8, Marić 15, Veseli 7, Đekić 1, Vraneš.

U narednom kolu Partizan dočekuje Borac, a Zvezda gostuje Radničkom u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: