LE: Ispala Roma, prošao Liverpul

HSV, Anderleht, Olimpik Marsej, PAO, Atletiko, Fulam i Liverpul plasirali su se u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

19:07

Default images

PAO je ponovo dobio Romu sa 3:2, Atletiko je golom Forlana izbacio Galatasaraj, Fulam je odigrao 1:1 u Donjecku i odoleo Šahtjoru, a Anderleht je bio ubedljiv protiv Atletik Bilbaa. Liverpul je savladao Unireu i u Rumuniji, a Olimpik je potvrdio trijumf protiv Kopenhagena, dva puta po 3:1. PSV je pobedio sa 3:2 HSV, ali su Nemci prošli dalje posle pobede 1:0 u prvom meču.

Fantastični PAO je za pet minuta u finišu prvog poluvremena nokautirao Romu na Olimpijskom stadionu u Rimu. Roma je povela pogotkom Juna Arnea Risea u 11. minutu i, posle 2:3 u Atini, imal je rezultat koji je vodi u osminu finala.

Ipak, u periodu 40-45. minuta ’zeleni’ iz Atine postigli su tri gola – Đibril Sise izjednačio je iz penala, Ninis je kompletirao preokret, a Sise je novim pogotkom zadao Rimljanima završni udarac i odveo PAO u osminu finala. De Rosi je dao gol u 67. minutu, ali je Rimljanima bilo potrebno još tri pogotka, što je ipak bilo previše. Grčki tim će za plasman među najboljih osam igrati sa pobednikom dvomeča Standard – Salcburg.

Liverpul se na kratko igrao se nervima svojih navijača jer je Unirea, kojoj je za malo izmakao plasman u osminu finala LŠ, povela u 19. minutu golom Bruna Fernandeša i anulirala gol N’goga sa Enfilda. Ipak, tim Rafe Benitesa je do poluvremena preokrenuo preko Maskerana i Babela, pa je drugi deo igre više bio formalnost, a Džerard je postigao još jedan gol. Liverpul čeka boljeg iz okršaja Lil – Fenerbahče.
FoNet
Anderleht je ’razbio’ Atletik iz Bilbaa kod kuće, a Baskijce je načeo ’čudo od deteta', 16-godišnji Romelo Lukaku u petom minutu. Prednost je duplirana posle auto-gola San Hosea sredinom prvog poluvremena, a sve dileme u vezi sa prolaskom dalje otklonio je Juhaš u 49. minutu. Do kraja je Leger ’overio’ trijumf Anderlehta. Nemanja Rnić presedeo je meč na klupi za rezerve domaćeg tima. U narednoj rundi rival Belgijancima je HSV, koji je u drami eliminisao PSV.

PSV Ajndhoven bio je nadomak prolaza, a posle prvog poluvremena sve je bilo idealno za holandski tim. Već posle dva minuta i lepe akcije Ola Tojvonen neutralisao je prednost Hamburga iz prvog meča, a Džudžak je u 43. minutu povisio na 2:0 iz slobodnog udarca, ali je lopta udarila Mladena Petrića i promenila pravac na putu do mreže.

Hrvatski internacionalac iskupio se već na startu drugog poluvremena, kada je posle loše reakcije celokupne odbrane PSV-a lobovao golmana Isaksona. Džudžak, strelac drugog gola, u 57. minutu dobija crveni karton jer je odgurnuo sudiju Dina, ali je PSV i pored toga bio bolji - nekoliko puta igrači su tražili od sudije da dosudi jedanaesterac nakon sumnjivih situacija.

Posle isključenja Demela timovi su bili brojčano izjednačeni, a u 79. minutu sasvim opravdano je dosuđen penal za Hamburg, koji je Trohovski pretvorio u gol. Dani Kovermans je u 90. minutu dao novu nadu domaćima, ali je HSV odoleo do kraja.

Srpski reprezentativac Danko Lazović odigrao je svih 90 minuta za Holanđane.

Atletiko Madrid je, posle 1:1 u Španiji, slavio u Turskoj protiv Galatasaraja sa 2:1. Povele su ’jorgandžije’ preko Simaa Sabrose, izjednačio je Keita, a Dijego Forlan je u poslednjim trenucima meča doneo Madriđanima prolaz dalje i dvomeč sa boljima iz duela Everton – Sporting.

Liga Evrope, 1/16 finala:
PSV – Hamburg 3:2 (0:1)
Toivonen 2, Džudžak 43, Kovermans 90 - Petrić 46, Trohovski (pen.) 79
Anderleht – Atletik Bilbao 4:0 (1:1)
Lukaku 5, San Hose (auto-gol) 26, Juhaš 49, Leger 68
Marsej – Kopenhagen 3:1 (3:1)
Ben Arfa 43, Kone 62, 78 - Almeida 87
Roma – Panatinaikos 2:3 (2:3)
Rise 11, De Rosi 67 - Sise 40 (pen.), 45. Ninis 43
Galatasaraj – Atletiko Madrid 1:2 (1:1)
Keita 66 - Simao 63, Forlan 90
Šahtjor – Fulam 1:1 (1:2)
Žadson 69 - Hangeland 33
Unirea Urzićeni – Liverpul 1:3 (0:1)
Fernandeš 19 - Maskerano 30, Babel 41, Džerard 57

*u zagradi su rezultati prvih mečeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: