Ponedeljak, 28.12.2009.

12:23

Uspešna godina za srpske atletičare

Direktor Atletskog kluba Partizan i član Predsedništva OKS Dragan Životić izjavio je za „Tanjug“ da je zadovoljan učinkom srpskih atletičara u 2009. godini.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

"Uspesi tokom ove godine uverili su nas da možemo da zablistamo na evropskim takmičenjima u 2010. Očekujem značajne rezultate od Jelene Jotanović na 100 metara s preponama, Gorana Nave na 1.500 i 800 metara, Ivane Španović u skoku u dalj, Biljane Topić u troskoku i Tatjane Jelače u bacanju koplja", precizirao je Životić.

Životić je dodao da posebno veruje u potencijal naše najuspešnije takmičarke u troskoku, Topić, koja je na prvenstvu sveta u Berlinu zauzela četvrto mesto.

"Siguran sam da će Biljana na predstojećem šampionatu Evrope u Barseloni osvojiti jednu od medalja", ocenio je Životić.

I generalni sekretar ASS Slobodan Branković veoma je zadovoljan rezultatima naših predstavnika "kraljice sportova" postignutim na medjunarodnim takmičenjima tokom godine.

"Bila je ovo uspešna godina. Osvojili smo pregršt medalja i vrhunski organizovali dva velika medjunarodna takmičenja - prvenstvo Evrope za juniore u Novom Sadu i atletsko nadmetanje na Univerzijadi, na kojoj smo bili najuspešniji srpski sport", podsetio je Branković.

U 2010. godini od naših atletičara očekuje se da osvoje dve do tri medalje na prvenstvu Evrope na otvorenom u Barseloni.

"Do sada je za šampionat u Barseloni 15 atletičara i atletičarki ispunilo normu, a uveren sam da će ih bitii najmanje 20", naveo je Branković.

Od rekorderke Srbije u troskoku Biljane Topić očekuje se medalja i na prvenstvu sveta u dvorani, koje se početkom marta održava u Dohi.

"Nadam se da će Biljana konačno stati na pobedničko postolje", zaključio je Branković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: