Zvezda suspendovana zbog navijača

Crvena zvezda je kažnjena igranjem sledećeg meča bez prisustva publike zbog ulaska navijača u teren tokom prvenstvenog meča.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 21.09.2009.

16:54

Default images

Generalni sekretar Zajednice prvoligaša Miodrag Janković najavio je odlučniju borbu protiv incidenata na fudbalskim utakmicama. Miodrag Janković rekao je da je odluka o kažnjavanju Zvezde doneta brzo, jer je taj klub ove sezone već kažnjavan zbog izgreda navijača.

"Zvezda je već novčano kažnjena pre dva kola zbog ponašanja navijača, sada se ponovilo i stvarno nemamo prostora više za toleranciju. To važi i za Partizan", rekao je Janković.

Beogradski klub kažnjen je jer su njeni navijači dva puta prekidali prvenstvenu utakmicu u Smederevu proteklog vikenda, prvo ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren, a onda i ulaskom dvojice huligana na igralište.

Kazna se odnosi na prvi sledeći meč, a to je kup susret u sredu, protiv Mladosti iz Apatina.

Brza reakcija Zajednice najavila je i odlučniju borbu protiv izgreda na stadionima, koja je delimično izazvana i poslednjim nasiljem u Beogradu, kada su teško povredjeni strani državljani, a ekstremističke organizacije pretnjama odložile Povorku ponosa.

"Pogotovo posle svih dogadjanja u zemlji, mislimo da mora jednom da se stane na put tome. Očigledno je i država rešila da se obračuna sa huliganima", rekao je Janković.

Crvena zvezda ima rok od 48 sati da uloži žalbu, a Beti je u klubu rečeno da će se ujutru znati da li će se klub žaliti na kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: