Nova vest
Tenis 1

6.5.2024.

8:40

Rubljov posle titule: Loše sam, moram u bolnice na proveru

Andrej Rubljov je osvojio drugu masters titulu u karijeri, ali bi ga to moglo mnogo koštati.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Ruski teniser je posle velike borbe u finalu u centru Kaha Mahika pobedio Feliksa Ožea Alijasima sa 4:6, 7:5, 7:5 i tako osvojiuo 16. trofej u karijeri.

Rubljov je posle finala priznao da je proteklih dana imao zdravstvenih problema, najverovatnije je u pitanju virusna infekcija, tako da je najavio odlazak u bolnicu.

"Bolestan sam i mislim da ću u ponedeljak u bolnicu, na potpunu proveru da bih znao šta se tačno dešava sa mnom. Bolestan sam već osam ili devet dana, to nije normalno i uopšte mi nije bolje, što je čudno jer obično budem bolestan dva ili tri dana uz malu temperaturu, ali ništa posebno. Ovo je prvi put u životu da se osećam tako loše", priznao je teniser iz Moskve.

Nije se Rubljov osećao loše samo zbog virusa, već i zbog problema sa palcem na stopalu.

"Morali su da mi ubace uložak u predelu palca jer je nekako došlo do zapaljenja i on je počeo da otiče, što je pritislo kost tako da ne mogu kako treba ni da se obuje. Osećaj je sličan onom kao kada ga polomite, tako da su morali da stave uložak kako bih mogao da igram bez da razmišljam o tome", požalio se Andrej.

Bez obzira na sve nedaće, kaže da je koncentrisan na nastavak sezone.

"Normalno je da imate uspone i padove, ali moj fokus će biti sada na tome da nastavim da napredujem. Mislim da sam pokazao visok nivo tenisa od prvog do poslednjeg meča ovde u Madridu, tako da sam bio u stanju da osvojim titulu. Sada je najvažnije da se oporavkim i budem spreman za Rim", zaključio je Rubljov. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu