RG: Tipsarević u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladao Španca Alberta Montanjesa sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6, 6:4.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

17:43

Default images

Duel Tipsarevića i Montanjesa trajao je 220 minuta. Naredni protivnik srpskog tenisera biće još jedan Španac Felisijano Lopes koji je u prvom kolu posle puno problema pobedio Brazilca Franka Fereira sa 3:2. Bio je ovo treći meč Tipsarevića i Montanjesa i druga pobeda srpskog igrača.

Janko je u prva dva seta imao puno problema sa realizacijom brejk lopti, ali je i pored toga uspeo da se vrati nakon gubitka prvog seta i pobedi.

Tipsarević je iskoristio samo dve od 11 brejk lopti, dok je Montanjes bio stoprocentan u tom segmentu – tri od tri.

U prva dva seta Janko je imao četiri brejk lopte i nijednu nije pretvorio u gem. Prvi set Montanjes je dobio sa 6:3, a ključan je bio drugi kada je Tipsarević uspeo da se domogne taj-breka i izjednači na 1:1 u setovima.

Treći set počeo je ranim nrejkom Španca, ali Janko je u četvrtom gemu uspeo da iskoristi tek šestu brejk loptu i izjednači. Srpski teniser nstavio je da pritiska servis Španca. Imao je 0:30 pri vođstvu od 4:3, 5:4, i 6:5. U prva dva slučaja nije došao do brejk prilike, ali u trećem jeste, ali Montanjes je spasao obe set lopte i ponovo se ušlo u 'dodatni gem'.

Janko je u taj-breku ponovo bio uspešniji i poveo je sa 2:1 u setovima. U četvrtom setu Španac je pao. Janko je napravio rani brejk koji je održao do kraja i obezbedio plasman u narednu rundu.

Felisijano Lopes, naredni protivnik Tipsarevića, izgubio je prva dva seta od Brazilca Fereira (7:6, 6:4), ali je uspeo da dobije naredna tri seta i tako napravi veliki preokret (7:6, 7:5, 6:2). Tipsarević i 28. nosilac na turniru Lopes do sada su igrali tri puta i svaki meč dobio je Španac. 2007. godine u Nju Hejvenu 7:6, 7:6, zatim 2008. na turniru u Dubaiju 6:3, 4:6, 6:4 i iste godine na Mastersu u Parizu 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: