Felps ponovo pobeđuje

Plivački svet i brojni navijači pozdravili su povratak Majkla Felpsa posle tromesečne suspenzije zbog konzumiranja marihuane.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

13:14

Default images

Amerikanac koji su upisao u istoriju sa osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine, ali čija trka sa Miloradom Čavićem i dalje izaziva podeljena mišljenja, u petak se prvo kvalifikovao u finale trke na 200 metara slobodno u Šarlotu.

Plivajući u stazi tri u kostimu iz 2004. godine, što je prava retkost, Felps je poveo trku već posle prvih 50 metara i od tog trenutka ostali takmičari jednostavno nisu mogli da uhvate priključak sa njim. U svom prvom finalu još od Pekinga Felps je odplivao deonicu za 1:46.002 minut, i bio ubedljivo prvi ispred sunarodnika Pitera Vanderkeja.
Beta
Samo sat vremena kasnije Felps je plivao i finale na 100 metara leptir stilom u disciplini u kojoj je vlasnik i svetskog rekorda. Felps je u ovoj discisplini imao mnogo teži posao nego u prvoj trci pošto su na okretu na polovini deonice ispred njega bili Novozelanđanin Korni Svajnpul i Amerikanac Tajler MekGil. Ipak, Felps je ubrzao u završnici i pobedio u vremenu od 51.72 sekunde, što je takođe, kao i u prvom finalu, bio rekord mitinga u Šarlotu.

Trener američkog plivača Bob Bauzman izračunao je da je Felps u Severnoj Karolini bio brži u oba kruga za šest desetinki od trke u kojoj je osvojio zlato u Pekingu. Rezultati u Šarlotu iako za mnoge iznenađujući posle svega što je sebi dozvolio Felps skandalom u februaru, ipak jasno pokazuju da je momak iz Mičigena problem sa marihuanom i sve šte su slike u britanskom tabloidu donele, uspeo da ostavi za sebe.

U subotu Felps će plivati i trke na 50metara kraul, 100 metara leđno, a miting u Šarlotu se zatvara trkom na 100 metara slobodno u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: