Partizan pobedio Zvezdu za 1-0

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 70:58 u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2009.

19:54

Default images

’Crno-beli’ su u drugoj četvrtini stekli prednost i višak od 6-10 poena održavali su tokom većeg dela meča. Zvezda je najbliža preokretu bila početkom poslednje deonice (53:50), ali tada su propustili nekoliko napada i Rašić i Veličković su trojkama prelomili meč. Najefikasniji kod pobednika bio je Novica Veličković sa 15 poena, a za Zvezdu je Vladimir Štimac ubacio 17. Drugi meč igra se u petak od 18h.

Veličković je iz igre šutirao 5-6, imao je i 7 skokova i 3 asistencije. Štimac je, osim 17 poena (8-19 iz igre), zabeležio i 12 skokova.

Jan Veseli postigao je 12 poena (6-6 iz igre), a Slavko Vraneš i Uroš Tripković po 9. Za 'crveno-bele' Marko Marinović dao je 11 (2-6 iz igre, 4 izg. lopte, 3 sk.), a Tadija Dragičević 10 (4-10 iz igre, 3 sk.).

Slično kao u polufinalnom meču u NLB ligi, oba tima zaigrala su agresivno i odgovorno u odbrani. Zvezda je češće nego inače spuštala loptu u reket, pa su Štimac i Dragićević ubacili po četiri poena. Sa druge strane, Partizan je postigao dve trojke (Veličković i Božić), a Vitkovac je u finišu prve četvrtine ubacio dva bacanja za vođstvo Partizana – 17:16.

Partizan je neuporedivo bolje odigrao drugi period, kombinovanjem zone i ’čoveka’ naterali su Zvezdu na mnogo neorganizovanih napada, pa su ’crveno-beli’ u prvih pet minuta pogodili samo jednu trojku (Marinović o tablu). Sa druge strane, Partizan je predvođen Veselim i Veličkovićem povećavao razliku, a do izražaja je došla i prednost ’crno-belih’ u skoku.

Partizan je sa tri poena Tripkovića, nakon tehničke greške dosuđene Marinoviću, prvi put doneo ’crno-belima’ +9 (33:24). Do kraja poluvremena Zvezda je zahvaljujući trojci Dragićevića i Štimčevom košu uz faul prišla na šest poena zaostatka – 38:32.
Veliki peh zadesio je Crvenu zvezdu početkom treće deonice. Osim već povređenih Mirka Kovača i Lorensa Robertsa, Ovens je praveći faul na Vranešu povredio ahilovu tetivu i nije mogao da pomogne saigračima do kraja meča.

Partizan nije uspevao da prelomi meč, ali ni Zvezda da se potpuno rezultatski vrati u igru, tako se najkraće može opisati treća deonica. ’Crno-beli’ su stvorili i deset poena viška, ali Zvezda je posle pogotka Kešelja i trojke Bakića prišla na -5 – 53:48 posle trideset minuta igre.

Marko Kešelj zaradio je petu ličnu grešku početkom poslednje četvrtine, pa je Zvezda ostala bez još jednog košarkaša.

’Crveno-beli’ su, i pored toga, nastavili sa odličnom igrom u odbrani, pošto Partizan nije dolazio ni u izglednu poziciju da šutne. Ipak, u ofanzivi je Zvezda bila slabija i nije uspela da uhvati priključak.

Partizan je slomio otpor Zvezde trojkama Veličkovića i Rašića za 60:50. Do kraja meča Zvezda nije imala snage za preokret i Partizan je priveo meč kraju bez većih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: