Đoković: ''Nisam mogao do pobede''

Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je posle poraza od Španca Rafaela Nadala u finalu turnira u Rimu da nije uspeo da pobedi, ali da je ostavio sjajan utisak.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 03.05.2009.

23:41

Default images

Nadal je pobedio Đokovića sa 2:0 (7:6, 6:2) i osvojio treću titulu u poslednje tri nedelje, posle Monte Karla i Barselone. Đoković nije uspeo da odbrani titulu pa će od 11. maja pasti na četvrtu poziciju ATP liste, iako je treće mesto držao od avgusta 2007. godine. Turnir u Rimu je priprema za Rolan Garos, koji počinje za tri nedelje.

"Imao sam svoje šanse, ali je on bolje od mene prevazišao pritisak i zato je najbolji na svetu. U suštini, veoma sam zadovoljan ovom nedeljom u Rimu", rekao je Đoković koji je u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera.

On je dodao da se igralo brzo i da mu je bilo teško da "uhvati" Nadalove loptice sa "topspinom".

"Loptice su odskakale zaista visoko i imao sam problem da 'izgradim' udarce, naročito sa bekhend strane", rekao je Đoković.

Ovaj meč je bio repriza finala od pre dve nedelje u Monte Karlu, kada je Đoković postao jedni teniser koji je uzeo set Nadalu u 2009. Nadal ove godine drži rekord sa 38 poeda i tri poraza, a osvojio je pet od osam turnira na kojima je učestvovao.

"Sigurno je ovo jedna od najtežih pobeda u mojoj karijeri. Uvek je sjajno pobediti u Rimu", rekao je Nadal koji je stigao do 30. uzastopne pobede na šljaci.

Nagradni fond turnira u Rimu bio je 2.750.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: