Prlainović: „Želimo obe pobede“

Vaterpolista Partizana Andrija Prlainović rekao je da nije nezadovoljan žrebom za četvrtfinale Evrolige i da će njegova ekipa ići na obe pobede protiv Juga.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.03.2009.

15:15

Default images

„Nisam nezadovoljan i radujem se susretima s Jugom. Četvrtfinale je za svaku ekipu najvažniji duel u sezoni i svi će se truditi da baš tada dostignu zenit“, rekao je Prlainović posle žreba u Rimu.

„Naš cilj je da idemo do samog kraja takmičenja, a da bismo to uradili, moramo da pobeđujemo i najjače timove u Evropi. Očekujem da svi budemo spremni i zdravi i da u najboljoj formi dočekamo utakmice sa Jugom“, rekao je Prlainović.

Crno-beli su osvojili prvo mesto u Grupi D bez poraza, ali je žrebom odlučeno da se revanš igra u Dubrovniku. Prlainović u nedostatku prednosti domaćeg terena ne vidi prepreku za ostvarenje Partizanogovg cilja.

„Sistem takmičenja u vaterpolu je manje kvalitetan nego u nekim drugim sportovima. U našem sportu za osvajanje prvog mesta praktično ne dobijaš nikakvu nagradu i nisi povlašćen, kao što je to, recimo, slučaj sa košarkaškom Evroligom“, objasnio je Prlainović.

„Mi jesmo priželjkivali revanš u Beogradu, ali na kraju se postavlja pitanje da li bi to sigurno bila naša prednost. Obe utakmice moramo da gledamo odvojeno i želimo da pobedimo i u Beogradu i u Dubrovniku“, rekao je prvotimac Partizana.

Prlainović je naveo i da Jug po rezultatima u poslednjih nekoliko godina i trenutnom timu spada među najozbiljnije favorite za osvajanje titule prvaka Evrope.

„Nema potrebe da se to dovodi u pitanje. Oni su poslednjih pet godina sigurno među tri-četiri najbolje ekipe u Evropi. Ove sezone osvojili su i prvo mesto u Jadranskoj ligi, igraju dobro i imaju odličan tim. Spadaju u najuži krug favorita za titulu“, zaključio je Prlainović.

Vaterpolisti Juga su zadovoljni žrebom, a posebno što će prvo putovati u Beograd, a potom će revanš protiv Partizana odigrati na domaćem terenu

„Moglo je da bude i gore, na primer lošija opcija bi bila da prvu utakmicz igramo u Dubrovniku. Isto sam želeo da izbegnemo Olimpijakos zbog teškog i skupog putovanja. Uveren sam da je Partizanu teže pao žreb nego nama, jer ako smo s Pro Rekom igrali egal utakmicu u gositma ne vidim razlog zašto to isto ne bismo napravili i sa Beograđanima“, rekao je predsednik Juga Goran Hrnić.

Prva utakmica četvrtfinala igra se 8. aprila u Beogradu, a revanš je dve nedelje kasnije u Dubrovniku. Pobednik dvomeča plasiraće se na završni turnir Evrolige koji se igra 22. i 23. maja u Rijeci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: