Poraz Zvezde u generalnoj probi

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od sofijske Lokomotive, sa 1:0 (1:0) u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

18:01

Default images

Jedini gol postigao je Paškov, u 3. minutu, za pobedu šestoplasiranog tima bugarskog prvenstva. Tim Čedomira Janevskog završio je tako pripreme sa učinkom od 4 pobede, 1 remijem i 2 poraza.

Crvena zvezda utakmicu je počela u sledećem sastavu - Stamenković, Gvozdenović, Tutorić, Tomović, Ninkov, Koroman, Milijaš, Isah, Lazetić, Oumaru i Kleo. Janevski je ponovo na raspolaganju imao reprezentativce, izuzev Parkera, koji se još uvek nije vratio, ali utakmica nije dobro počela za beogradski tim.

U dosadašnjem delu priprema Crvena zvezda je primila 6 golova, a fudbalerima Lokomotive bila su dovoljna samo tri minuta da bi zatresli mrežu ‘crveno-belih’. Strelac je bio Paškov, posle prekida i ubačene lopte sa oko 25 metara.

Zvezda je do poluvremena propustila nekoliko prilika za izjednačenje, od kojih je najbolju imao Kleo. Brazilac je u 21. minutu promašio gol sa samo metar razdaljine, na dodavanje Oumarua, koji je i sam imao priliku u završnici poluvremena, na centaršut Lazetića, ali je glavom poslao loptu preko gola.

U nastavku meča Crvena zvezda je imala inicijativu, ali nije uspela da izjednači, a najbolju šansu ponovo je imao Kleo, u 78. minutu, kada je šutirao sa 20 metara iznad prečke, pa je Lokomotiva, ekipa koju predvodi nekadašnji trener Obilića, Vojvodine i mlade reprezentacije Dragan Okuka, zadržala prednost do kraja.

To je ujedno bila i poslednja provera Crvene zvezde pred početak prolećnog dela sezone i ‘večitog derbija’ u Humskoj, 21. februara.

Poraz od Lokomotive je drugi za ‘crveno-bele’ na Kipru. Prethodno su izgubili od još jednog tima iz Sofije, Levskog (0:2), jedini remi zabeležili su u duelu sa Slaskom (2:2), dok su pobede ostvarili u mečevima sa Onisilosom (3:1), Gornjikom (1:0, prekid), Brnom (2:1) i Jagodinom (1:0).

Crvena zvezda - Lokomotiva 0:1 (0:1)

Crvena zvezda: Stamenković, Gvozdenović (Džef Silva 85), Tutorić, Tomović, Ninkov, Koroman (Tričkovski 85), Milijaš (Bogdanović 80), Isah, Lazetić, Oumaru (Some 62) i Kleo (Fereira 80).

Lokomotiva: Galev, Paškov, Džaferović, Dobrev, Savić, Karađinov, Diakov, Atanasov, Lopez, Baldovaliev i Kamburov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: